Tłusty Czwartek z Bon Appetit
Dziś od samego rana na pytanie: a jaki mamy dziś dzień? Przedszkolaki odpowiadały: tłusty! Tłusty czwartek. Większość dzieci doskonale wiedziała co to oznacza. Już rano grupa Puchatków i Żuczków wzięły udział w przygotowaniu pysznych faworków. Na takie kulinarne warsztaty przybył do nas pan Hubert z Bon Appetit'u - na początku przybliżając tradycję Tłustego Czwartku. Potem, ubrani w fartuszki, podzieleni na 3 grupy ruszyliśmy do pracy. Dzieci liczyły składniki, dodawały je do ciasta, zagniatały, wałkowały, wycinały i formowały faworki. Ale jednak najprzyjemniejsze było zjadanie smakołyków, które zrobiły niemal samodzielnie. Każdy przedszkolak dostał dyplom i odznakę MAŁEGO MISTRZA GOTOWANIA. Oczywiście grupy, które dziś robiły pyszne faworki podzieliły się z grupami, które taką kulinarną przygodę odbędą nieco później - a zatem wszyscy mogli spróbować tych smakołyków.
Ale to nie koniec pysznego świętowania. Na podwieczorek oczywiście dzieciaki zajadały się świeżutkimi pączkami, ciesząc się tym całym słodkim dniem. Zobacz zdjęcia...